Arbejdet som dagplejer

Vil du have kram til hverdag?

 

Dagplejen er et lille trygt og overskueligt miljø, hvor der er god tid og stor voksenkontakt til det enkelte barn. Du passer 3-4 børn, der aldersmæssigt er mellem 6 mdr. og 3 år. Sommetider får du gæstebørn, hvis en af dine dagplejekollegaer er syge, på kursus eller på ferie.

Du har frihed til selv at planlægge din dag med børnene, så det passer med det, som du og børnene er optagede af. Det giver en rolig hverdag uden stress og jag, hvor der er tid til nærvær og omsorg. Her er ingen faste skemaer, og tingene tager den tid, de tager.

Der er tid til at lære børnene mange forskellige ting både i hjemmet og ude. Det er en naturlig del af dagplejen, at børnene på en legende måde lærer at deltage i de hjemlige aktiviteter - hvor de hjælper med at dække bord, hænge vasketøj op, bage og meget mere. Der er der selvfølgelig også plads til at se nærmere på en frø på vejen, tegne og male eller tage på tur hele dagen. Og ind i mellem skal der også være tid til de mange kram og små pudsige øjeblikke.

» VIDEO: Dagplejer guider børn til at hjælpe og inkludere hinanden